Utószilveszter – 2019

Utószilveszter- Cirkusz (A legnagyobb showman)

 

2019. január 18.-án tartotta meg a csapat a hagyományossá vált utószilvesztert. Ebben az évben a cirkusz, avagy a „A legnagyobb showman” című film feldolgozása volt a keretmese. Az eseményen kihasználtuk a Kollégium földszinti és első emeleti termeit, illetve folyosóit.

Szép számban jelentek meg a cserkészeink és kiscserkészeink egyaránt, illetve a szülők is akiknek csapatvezetőnk, Nyitrai Etelka külön foglalkozást tartott. A gyerekeknek szánt tevékenység játékkal kezdődött, majd meseerdő szerű pályával folytatódott, amin őrsben mozogva mentek végig. A pontoknál a cirkuszok tipikus szereplői várták a gyerekeket, ahol külömböző érdekes, vicces, csapatépítő és szórakoztató feladatokat oldhattak meg.

Szakállat kellett készítsenek a szakállas nővel, jósólhattak a cigány asszonyokkal, megnevettették a kis Napoleont, táncolhattak az albinó nővel, őrsi tetoválást rajzoltak a tetovált emberrel, felbecsülték a kövér ember súlyát, az akrobaták segítségével végigmehettek egy akadálypályán és végül az öltöztetőkkel divatbemutatóra készültek. A meseerdő végén ismét játék várt a gyerekekre, majd közös bevonulás a szülökhöz, ahol divatbemutató és a cirkusz lakóinak a bemutatkozása következett. Miután ez lefolyt, közös evés- ivás és szabad beszélgetés volt, majd szépen lezártuk és kezdődhetett a takarítás.

Visszatekintve erre az eseményre elmondhatom, hogy ez mindenki számára szórakoztató, feltöltő és élvezetes volt. A cirkusz lakóinak a jelmeze és a szereplése, mint mindig ötletes, kifogásolhatatlan és mulatságós volt, hálát adók nekik, hogy ehez is szívvel, lélekkel hozzááltak. Köszönettel tartozunk Istennek, hogy erőt adott a szervezéshez és a kivitelezéshez, illetve a gyerekeknek és a szülőknek, hogy ennyire nyitottak voltak és velünk együtt élvezték a cirkusz minden szépségét.

 

  1. március 10.                                                                            Kis Gellért Zsolt,
    Kolozsvár                                                                    csapatvezetőhelyettes